קצת על תחבורה בתאילנד - בית חב"ד תאילנד
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קצת על תחבורה בתאילנד

בין אם כל המשפחה נוסעת יחדיו לתאילנד, בין אם אתם מטיילים אחרי צבא או בין אם אתם נוסעים לחופשה רומנטית רק אתם ובת/בן הזוג, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה ותלמדו מהן דרכי התחבורה הפופלריות בתאילנד, המחיר שלהן ובאופן כללי ממה מומלץ להיזהר. והכי חשוב, אל תשכחו שבתאילנד נוהגים בצד שמאל.

נוחתים בבנגקוק:

ברוכים הבאים לתאילנד!

נחתתם בשדה התעופה הגדול ביותר בבנגקוק Suvarnabhumi. החלטתם לקחת לעצמכם מספר ימי הסתגלות בעיר הגדולה. אספתם את המזוודות, החתמתם את הדרכון ויאללה החוצה. סביר להניח שלא שכרתם מכונית ואתם לוקחים מונית למלון שסגרתם מראש.

אז איך עושים את זה?

לאחר שאספתם את המזוודות והחתמתם את הדרכונים, הגעתם לקומת הנחיתות Arrivales. מקומה זו אתם יורדים במדרגות הנעות או במעלית לקומה התחתונה ושם מחכות לכם תחנות של מוניות מורשות TAXI METER.

עליכם לעמוד בתור בשביל להוציא פתקית שעליה יהיה כתוב את מספר העמדה בה תחכה לכם המונית שלכם. מולכם תראו שורה של מוניות עם מספרים מעליהם וכך תדעו לזהות את המונית שלכם בעמדה הממוספרת. שמרו את הפתקית שקיבלתם! היא מכילה את כל הפרטים של הנהג והמונית כך שאם שכחתם משהו או שהייתה בעיה כלשהי בדרך תוכלו לפנות לחברת המוניות בשדה עם הפרטים הללו.

 

מחיר

המונה מתחיל מ-35 באט ונסיעה לעיר עשויה להגיע ל-300 באט. בנוסף, עליכם להוסיף 50 באט דמי נמל התעופה. שימו לב! אם אתם רוצים לנסוע בכביש המהיר (מומלץ בשעות אחה"צ העמוסות) התשלום עבור אגרת הכביש המהיר כ-25 באט לראשון וכ-50 באט לשני, מוטלת עליכם! עליכם לשלם את הסכום הזה.

 

טיפים חשובים

  1. במידה ואתם לבדכם, חפשו עוד כמה אנשים שיצטרפו אליכם לנסיעה מה שיוזיל את העלות הכוללת באופן משמעותי.
  2. חפשו וואן – במידה ויש לכם זמן וכוח חפשו מוניות גדולות שמפזרות נוסעים ברחבי בנגקוק, דבר שמוזיל בהרבה את מחיר הנסיעה.

 

היזהרו

  1. אם החלטתם לעלות לקומה הרביעית ולקחת מונית שבדיוק הורידה נוסעים בקומת ההמראות, אתם אמנם יכולים להתמקח על המחיר וגם לא לשלם את ה-50 באט מס נמל, אבל זו אופציה ממש לא מומלצת. הסיבה לכך היא שהמחיר ההתחלתי של נהגי המוניות הללו הוא גבוה מאוד וגם לאחר שתתמקחו אתם תשלמו הרבה יותר מאשר במוניות המאושרות.
  2. הקפידו לעלות רק על מוניות מסומנות גם אם זה יעלה לכם 100 באט יותר. אתם בטח לא רוצים ליפול לידיהם של נוכלים/רמאים/נהגי מוניות שיורידו אתכם הרחק מהמלון שלכם, או אפילו שודדים. המוניות יהיו מסומנות ב-Texi Meter.

הקליקו כאן לקבלת הנחיה מאתר שדה התעופה בבנגקוק

 

 

רכבת לבנגקוק

עוד אופציה להגיע משדה התעופה למרכז העיר היא הרכבת, אופציה זו היא הכי מהירה והכי משתלמת. מדובר במחיר של כ-50 באט לאדם. הרכבת אמנם מגיעה עד לאזור של מרכזי הקניות במרכז בנגקוק ועד למלונות שנמצאים באותו האזור, אך היא לא מגיעה לכל מקום. לכן, אם תרצו להגיע לאזור הקוואסן, למשל, תוכלו לנסוע עם הרכבת עד תחנת PAYATAI ומשם לקחת מונית לקוואסן, מדובר בנסיעה של כ- 15-20 דקות.

לבדיקת זמני הרכבת

אוטובוס לבנגקוק

במידה והחלטתם לא להתפנק ויותר להרגיש את בנגקוק עצמה ישנו אוטובוס מאוד נוח וסימפטי שיוצא משדה התעופה ישירות לרחוב הקוואסן. האוטובוס (קו S1) יוצא כל 30 דקות מקומה 1, סמוך לשער 8. העלות לאדם היא 60 באט, ומדובר בנסיעה של כשעה.

בתוך בנגקוק:

פרקתם את המזוודות במלון ועכשיו בא לכם לצאת לכבוש את העיר הגדולה. קחו בחשבון שבנגקוק נחשבת לאחת הערים הסואנות והצפופות בעולם. ולכן זו גם אחת הסיבות שהתחבורה הציבורית, הטוקטוקים והאופנועים כל כך פופולריים.

סקיי טריין – זוהי הרכבת העילית המפורסמת בבנגקוק שתיקח אתכם בין מרכז קניות אחד לאתר תיירותי אחר. הרכבת ממוזגת, נקייה, ומשרתת מיליוני נוסעים (תיירים ומקומיים כאחד) מדי יום. הרכבת בנויה כ-10 מ' מעל רחובות העיר במטרה לסייע בבעיית הצפיפות בבנגקוק. לרכבת ישנם 2 קווים שנפגשים במרכז הקניות SIAM.

יש כמה יתרונות בנסיעה ברכבת זו –

א. זמן – הרכבת עוצרת בכל תחנה ל-20 שניות בלבד (!) כך שאם תלונו באזור שאליו הרכבת מגיעה תוכלו להגיע בתוך 10 דקות לכל מרכזי הקניות הגדולים בבנגקוק.

ב. נוף – יש כאלו שיגידו שנסיעה בסקיי טריין זו אטרקציה בפני עצמה מאחר וניתן להשקיף על כל בנגקוק בזמן הנסיעה.

ג. נוחות – בואו נודה באמת. רובנו מגיעים לבנגקוק בשביל הקניות. אנחנו מפנטזים על מרכזי הקניות שחברים שלנו סיפרו לנו עליהם. והרכבת? תיקח אתכם בדיוק למרכזים הללו.

לצפייה במסלול הרכבת

טוקטוק – אם טרם שמעתם והכרתם את כלי התחבורה הזה, מדובר בתלת אופן ממונע עם נהג,
המיועד ל- 2-3 אנשים, מעין רכב פתוח כפי שניתן לראות כאן בתמונה. נסיעה בטוקטוק היא חוויה של ממש רק כאשר מזג האוויר מאפשר זאת. הטוקטוק תמיד יהיה יקר יותר ממונית כי אין לו מונה לכן ההמלצה היא להשתמש בשירותי הטוקטוק רק בנסיעות קצרות מאוד או כדי לחוות את החוויה פעם אחת ולהצטלם.  אמנם הטוקטוק הוא רכב קטנטן ויכולות התמרון שלו בשעות העומס הן גדולות יותר והוא יכול לעקוף פקקים רבים אך עדיין זה לא שווה את המחיר היקר והסיכונים.

אזהרות בטיחות וביטחון

  1. מאחר וכל נושא הטוקטוקים אינו מוסדר בבנגקוק, ומאחר ואין חגורת בטיחות בטוקטוק, ומאחר והטוקטוק הוא פתוח לחלוטין – אתם יותר חשופים לתאונות דרכים, הנהגים הללו נוהגים בצורה פחות בטוחה מנהגי מוניות, מה גם שבמקרה של גשם תצפו להירטב לחלוטין.
  2. בנוסף יש תופעה מסוכנת נפוצה לאחרונה, אופנוענים שנצמדים לתוקתוק וחוטפים תיקים מהנוסעים. הרבה מנהגי הטוקטוק התקינו רשתות להגנה על הנוסעים אך עדיין יש הרבה מאוד טוקטוקים ללא ממוגנים.

מוניות

כפי שכבר ציינו בכל פינה תוכלו לתפוס מונית, למעט ברגעים הגשומים שבהם תמיד יהיה קשה יותר לתפוס מונית, ממש כמו בארץ, או בשעות הפקקים שאז הנהגים לא מוכנים לנסוע למקומות פקוקים. כאשר אתם נכנסים למונית מיד תגידו לנהג לאן לנסוע. אל תשאלו אותו מה המחיר ואל תזכירו את המונה, הנהג על דעת עצמו כבר יפעיל מונה (שמתחיל מ-35 באט). שימו לב – לפעמים הנהגים מתחילים את המונה מהמקום שהנוסע האחרון סיים ורק בסוף הנסיעה אתם תשימו לב שהמחיר הוא פי 2, אם התחלתם בנסיעה והנהג לא הפעיל מונה תגידו לו METER.

אזהרה חשובה

גם בנוגע למוניות וגם בנוגע לטוקטוק: מחפשים מונית/טוקטוק? מעולה.

בדיוק נהג מונית/טוקטוק קולט את זה ומציע לכם לעלות לרכב שלו?

תסרבו בנימוס ותיגשו לנהג שלא ציפה לכם. למה? הנהגים שעומדים בצד ומחכים הם חאפרים שמחכים לתפוס פראיירים, עדיף שאתם תבחרו על איזה נהג לסמוך.

אוטובוסים

במידה ואתם ממש רוצים לחוות את העיר ואת המקומיים אתם מוזמנים לנסות את האוטובוסים שיש לבנגקוק להציע. המחיר של האוטובוסים הוא משמעותית הרבה יותר זול ממוניות, מה גם שהנסיעה באוטובוסים היא לגמרי נעימה + האוטובוס ממוזג.

יורדים לאיים או עולים צפונה, אתם תבחרו:

אחרי כמה ימים מנוחה בבנגקוק החלטתם להתקדם ליעד הבא שלכם. יש 2 דרכים עיקריות לנוע בתוך תאילנד בין הערים השונות:

טיסות פנים – במידה והזמן שלכם קצר, ואתם מוכנים להשקיע קצת יותר כסף, קחו טיסת פנים. טיסות הפנים של תאילנד הן מאוד פופלריות ונפוצות בקרב התיירים במיוחד ומאחר שהן קצרות ויחסית דיי זולות – עד כ-3 שעות בין האיים לצ'אנג מאי. מגוון הטיסות הוא רחב – תוכלו לטוס מבנגקוק לצ'אנג מאי ומצ'אנג לפוקט או לקוסמוי, או אפילו לקראבי.

המלצות חמות

  1. לצ'אנג מאי או פוקט ניתן למצוא חברות "לואו קוסט" עם מחירים ממש זולים במיוחד אם תזמינו שבוע או יותר לפני המועד המבוקש.
  2. לקוסמוי יש רק חברה אחת שטסה – "בנגקוק אירליין". מדובר בחברה מאוד טובה אך מאחר ויש להם מונופול על שדה התעופה של קוסמוי המחירים שלהם ממש יקרים כ150-180 דולר לכל צד. להלן לינק לאתר החברה.

    האלטרנטיבה היא לטוס לסורטאני ומשם לקחת מעבורת לקוסמוי או קופנגן. יש חברות תעופה שמוכרות FLIGHT AND FERRY ביחד (טיסה+ מעבורת) כמו NOK AIR. זה קצת יותר מסורבל אבל זול משמעותית. אחרת החברות המוכרות והזולות לסורטאני היא lion air. להלן לינק לאתר שלהם
  1. כאשר אתם מזמינים כרטיס טיסה ורואים שהוא זול יותר משאר החברות, כדאי לבדוק – האם הטיסה ישירה, באיזו שעה הטיסה וכמה ק"ג מותר לכם לקחת במזוודה. לרוב הטיסות הללו הן זולות מאחר והן מאפשרות רק 10 ק"ג במזוודה, כאשר על כל ק"ג עודף תידרשו לשלם 4000 באט או יותר, מה שהופך את המחיר ללא כדאי.

רכבת – אם החלטתם לוותר על טיסה ולא בא לכם לעלות עכשיו לאוטובוס תנו לנו להמליץ לכם על נסיעה ברכבת. תיירים רבים, ובעיקר תרמילאים נוטים להשתמש ברכבת ובמיוחד במחלקה השנייה שמכילה סליפרים (קרונות שינה) בתוכה בעיקר בגלל שהיא יחסית נקייה, נוחה ונגישה. לרכבת יש חמישה קווים ליעדים העיקריים בתאילנד ובהחלט זו נסיעה יותר בטוחה מאשר באוטובוס. החיסרון ברכבת שהיא לוקחת לעיתים יותר זמן מאשר נסיעה באוטובוס, ובטח יותר זמן מאשר טיסת פנים.

היכנסו עכשיו לאתר הרכבת של תאילנד 

 

אוטובוסים בינעירוניים – מדובר באוטובוסים ממוזגים עם אפשרות להזיז את הכסא אחורה, עם תאי שירותים, לעתים בנסיעות ארוכות עשויים להגיש לכם ארוחה, ואולי אפילו תזכו לנסוע באוטובוס של שתי קומות. מדובר בתחליף די זול לטיסות פנים. הנסיעה באוטובוסים הללו בהחלט נעימה וסבירה פלוס, אך קחו בחשבון שמדובר בשעות על גבי שעות של נסיעה ולא תמיד תוכלו לדעת מי יושב לצידכם.

בתוך האיים ובין האיים:

אופנועים – הגעתם לאיים, גן עדן אקזוטי. החיוך לא יורד לכם מהפנים. אתם רק רוצים לקרוע את האי מקצה לקצה. אבל אז אתם מגלים שכל נסיעה במונית בתוך האי היא מאוד יקרה. שימו לב, כמעט כל תייר שוכר אופנוע או יותר נכון קטנוע באיים. האמת? כל אחד יכול לשכור קטנוע בתאילנד. חברות ההשכרה לא דורשות לראות רישיון נהיגה על אופנוע, ניתן לשכור אופנוע כמעט בכל אי שתגיעו אליו, כולל צפון תאילנד.

 

כמה דגשים חשובים

א. במידה ואין לכם רישיון על אופנוע בארץ וחלילה קורה לכם משהו, אתם לא מכוסים מבחינת הביטוח הרפואי.

ב. בבואכם לשכור את האופנוע תדאגו לצלם אותו לחלוטין ולראות שאין עליו שום נזק. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שברגע שתחזירו את האופנוע, המקומיים יחפשו האם קרה משהו לאופנוע בזמן שהיה אצלכם. התמונות רק יוכיחו שלא קרה לו שום דבר. כל נזק או שריטה עולים כסף.

אם החזרתם את האופנוע וחברת ההשכרה טוענת ששרטתם או פגעתם באופנוע ואין לכם דרך להוכיח שלא, אל תתווכחו. נסו לבקש מהם לעזור לכם ולגמור את הסיפור בתשלום כספי. לא מומלץ להגיד להם שתלכו למשטרה כי הם לא יוכלו לעזור לכם, תגיעו להבנה על הסכום, תשלמו ובפעם הבאה תחשבו פעמיים האם כדאי לשכור אופנוע…

ג. ברוב חברות השכרת האופנועים יציעו לכם ביטוח המכסה את הרכיבה על האופנוע – תעשו אותו! גם אם זה עוד כמה באטים ליום.

ד. תזהרו! כל כך הרבה תאונות אופנוע של תיירים מתרחשות בתאילנד מדי יום, בין אם זה בלבול בנתיב הנסיעה (שמאל), ובין אם זה תוואי השטח (הכבישים הרעועים) או בין אם זה סופת מונסון שתפסה אתכם בדרך חזרה מהחוף בדיוק בירידה מסוכנת. קחו אחריות.

 

 Taxi boat – באי קופנגן תוכל למצוא הרבה סירות על קו החוף שיציעו לכם לנסוע בין החוף המרכזי של הישראלים (האדרין) לבין קווי חוף קסומים אחרים באמצעות הסירה (כמו להאאד יואן) או לאיים קטנטנים בסביבה. חוויה באמת עוצמתית.

 

מעבורות בין האיים – בין פוקט לקופיפי, בין קוסמוי לקופנגן

ישנם איים קטנים שאין בהם שדות תעופה כמו למשל קופנגן או קופיפי. אלו איים שאסור לכם לפספס ולכן חשוב שתדעו כיצד מגיעים אליהם.

מחיפוש קצר בגוגל תוכלו למצוא שישנן מספר חברות שמפעילות מעבורות בין קוסמוי לקופנגן או מפוקט לקופיפי וההפך, לכל חברה יש נמל משלה והיא מגיעה לנקודות שונות בקופנגן.

תמיד חשוב לבדוק עם המקומיים לאן אתם צריכים להגיע באי כדי לקחת את המעבורת הנכונה, לרוב התשלום עבור המעבורת גם יכלול איסוף מהמלון בו אתם שוהים בקוסמוי או בפוקט. את הכרטיסים למעבורת ניתן להזמין ברוב המקרים מהמלון בו אתם שוהים.

 

במידה ואתם רוצים להגיע מקוסמוי לחוף האדרין בקופנגן, היכנסו לצפות בזמני המעבורת כאן

אז הנה תפרתם לעצמכם טיול אקזוטי בתאילנד עם כל אמצעי התחבורה שיש לתאילנד להציע, ויש לה הרבה. הכי חשוב זה תמיד להיזהר ולהישמר, כי בכל זאת לא מדובר בישראל אלא בתרבות נהיגה אחרת.

 

בין לבין הנסיעות, בין טוקטוק לסקיי טריין, בין ה-taxi boat לאופנוע, אתם כמובן מוזמנים בכל עת לעצור ולבוא לבקר בבית חב"ד וכמובן בערבי שבת ובחגים בפרט. מידי ערב שבת אנחנו עורכים בכל אחד מבתי חב"ד בתאילנד סעודת שבת למאות המטיילים; האווירה, השירים, האוכל והאיחוד של כל הישראלים בשולחן אחד, הופכים את סעודת השבת לחוויה בלתי נשכחת וממש כדאי לכם להגיע – לחצו כאן להרשמה.

כמו כן, במהלך השבוע תוכלו למצוא בכל אחד מבתי חב"ד מסעדות מצוינות עם תפריט ישראלי עשיר שמזכיר את הבית בכל ביס – למידע נוסף ותפריטים לחצו כאן.

 

והכי חשוב, שיהיה לכם טיול מהנה ובטיחותי!

בין אם כל המשפחה נוסעת יחדיו לתאילנד, בין אם אתם מטיילים אחרי צבא או בין אם אתם נוסעים לחופשה רומנטית רק אתם ובת/בן הזוג, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה ותלמדו מהן דרכי התחבורה הפופלריות בתאילנד, המחיר שלהן ובאופן כללי ממה מומלץ להיזהר. והכי חשוב, אל תשכחו שבתאילנד נוהגים בצד שמאל.

נוחתים בבנגקוק:

ברוכים הבאים לתאילנד!

נחתתם בשדה התעופה הגדול ביותר בבנגקוק Suvarnabhumi. החלטתם לקחת לעצמכם מספר ימי הסתגלות בעיר הגדולה. אספתם את המזוודות, החתמתם את הדרכון ויאללה החוצה. סביר להניח שלא שכרתם מכונית ואתם לוקחים מונית למלון שסגרתם מראש.

אז איך עושים את זה?

לאחר שאספתם את המזוודות והחתמתם את הדרכונים, הגעתם לקומת הנחיתות Arrivales. מקומה זו אתם יורדים במדרגות הנעות או במעלית לקומה התחתונה ושם מחכות לכם תחנות של מוניות מורשות TAXI METER.

עליכם לעמוד בתור בשביל להוציא פתקית שעליה יהיה כתוב את מספר העמדה בה תחכה לכם המונית שלכם. מולכם תראו שורה של מוניות עם מספרים מעליהם וכך תדעו לזהות את המונית שלכם בעמדה הממוספרת. שמרו את הפתקית שקיבלתם! היא מכילה את כל הפרטים של הנהג והמונית כך שאם שכחתם משהו או שהייתה בעיה כלשהי בדרך תוכלו לפנות לחברת המוניות בשדה עם הפרטים הללו.

 

מחיר

המונה מתחיל מ-35 באט ונסיעה לעיר עשויה להגיע ל-300 באט. בנוסף, עליכם להוסיף 50 באט דמי נמל התעופה. שימו לב! אם אתם רוצים לנסוע בכביש המהיר (מומלץ בשעות אחה"צ העמוסות) התשלום עבור אגרת הכביש המהיר כ-25 באט לראשון וכ-50 באט לשני, מוטלת עליכם! עליכם לשלם את הסכום הזה.

 

טיפים חשובים

  1. במידה ואתם לבדכם, חפשו עוד כמה אנשים שיצטרפו אליכם לנסיעה מה שיוזיל את העלות הכוללת באופן משמעותי.
  2. חפשו וואן – במידה ויש לכם זמן וכוח חפשו מוניות גדולות שמפזרות נוסעים ברחבי בנגקוק, דבר שמוזיל בהרבה את מחיר הנסיעה.

 

היזהרו

  1. אם החלטתם לעלות לקומה הרביעית ולקחת מונית שבדיוק הורידה נוסעים בקומת ההמראות, אתם אמנם יכולים להתמקח על המחיר וגם לא לשלם את ה-50 באט מס נמל, אבל זו אופציה ממש לא מומלצת. הסיבה לכך היא שהמחיר ההתחלתי של נהגי המוניות הללו הוא גבוה מאוד וגם לאחר שתתמקחו אתם תשלמו הרבה יותר מאשר במוניות המאושרות.
  2. הקפידו לעלות רק על מוניות מסומנות גם אם זה יעלה לכם 100 באט יותר. אתם בטח לא רוצים ליפול לידיהם של נוכלים/רמאים/נהגי מוניות שיורידו אתכם הרחק מהמלון שלכם, או אפילו שודדים. המוניות יהיו מסומנות ב-Texi Meter.

הקליקו כאן לקבלת הנחיה מאתר שדה התעופה בבנגקוק

 

 

רכבת לבנגקוק

עוד אופציה להגיע משדה התעופה למרכז העיר היא הרכבת, אופציה זו היא הכי מהירה והכי משתלמת. מדובר במחיר של כ-50 באט לאדם. הרכבת אמנם מגיעה עד לאזור של מרכזי הקניות במרכז בנגקוק ועד למלונות שנמצאים באותו האזור, אך היא לא מגיעה לכל מקום. לכן, אם תרצו להגיע לאזור הקוואסן, למשל, תוכלו לנסוע עם הרכבת עד תחנת PAYATAI ומשם לקחת מונית לקוואסן, מדובר בנסיעה של כ- 15-20 דקות.

לבדיקת זמני הרכבת

אוטובוס לבנגקוק

במידה והחלטתם לא להתפנק ויותר להרגיש את בנגקוק עצמה ישנו אוטובוס מאוד נוח וסימפטי שיוצא משדה התעופה ישירות לרחוב הקוואסן. האוטובוס (קו S1) יוצא כל 30 דקות מקומה 1, סמוך לשער 8. העלות לאדם היא 60 באט, ומדובר בנסיעה של כשעה.

בתוך בנגקוק:

פרקתם את המזוודות במלון ועכשיו בא לכם לצאת לכבוש את העיר הגדולה. קחו בחשבון שבנגקוק נחשבת לאחת הערים הסואנות והצפופות בעולם. ולכן זו גם אחת הסיבות שהתחבורה הציבורית, הטוקטוקים והאופנועים כל כך פופולריים.

סקיי טריין – זוהי הרכבת העילית המפורסמת בבנגקוק שתיקח אתכם בין מרכז קניות אחד לאתר תיירותי אחר. הרכבת ממוזגת, נקייה, ומשרתת מיליוני נוסעים (תיירים ומקומיים כאחד) מדי יום. הרכבת בנויה כ-10 מ' מעל רחובות העיר במטרה לסייע בבעיית הצפיפות בבנגקוק. לרכבת ישנם 2 קווים שנפגשים במרכז הקניות SIAM.

יש כמה יתרונות בנסיעה ברכבת זו –

א. זמן – הרכבת עוצרת בכל תחנה ל-20 שניות בלבד (!) כך שאם תלונו באזור שאליו הרכבת מגיעה תוכלו להגיע בתוך 10 דקות לכל מרכזי הקניות הגדולים בבנגקוק.

ב. נוף – יש כאלו שיגידו שנסיעה בסקיי טריין זו אטרקציה בפני עצמה מאחר וניתן להשקיף על כל בנגקוק בזמן הנסיעה.

ג. נוחות – בואו נודה באמת. רובנו מגיעים לבנגקוק בשביל הקניות. אנחנו מפנטזים על מרכזי הקניות שחברים שלנו סיפרו לנו עליהם. והרכבת? תיקח אתכם בדיוק למרכזים הללו.

לצפייה במסלול הרכבת

טוקטוק – אם טרם שמעתם והכרתם את כלי התחבורה הזה, מדובר בתלת אופן ממונע עם נהג,
המיועד ל- 2-3 אנשים, מעין רכב פתוח כפי שניתן לראות כאן בתמונה. נסיעה בטוקטוק היא חוויה של ממש רק כאשר מזג האוויר מאפשר זאת. הטוקטוק תמיד יהיה יקר יותר ממונית כי אין לו מונה לכן ההמלצה היא להשתמש בשירותי הטוקטוק רק בנסיעות קצרות מאוד או כדי לחוות את החוויה פעם אחת ולהצטלם.  אמנם הטוקטוק הוא רכב קטנטן ויכולות התמרון שלו בשעות העומס הן גדולות יותר והוא יכול לעקוף פקקים רבים אך עדיין זה לא שווה את המחיר היקר והסיכונים.

אזהרות בטיחות וביטחון

  1. מאחר וכל נושא הטוקטוקים אינו מוסדר בבנגקוק, ומאחר ואין חגורת בטיחות בטוקטוק, ומאחר והטוקטוק הוא פתוח לחלוטין – אתם יותר חשופים לתאונות דרכים, הנהגים הללו נוהגים בצורה פחות בטוחה מנהגי מוניות, מה גם שבמקרה של גשם תצפו להירטב לחלוטין.
  2. בנוסף יש תופעה מסוכנת נפוצה לאחרונה, אופנוענים שנצמדים לתוקתוק וחוטפים תיקים מהנוסעים. הרבה מנהגי הטוקטוק התקינו רשתות להגנה על הנוסעים אך עדיין יש הרבה מאוד טוקטוקים ללא ממוגנים.

מוניות

כפי שכבר ציינו בכל פינה תוכלו לתפוס מונית, למעט ברגעים הגשומים שבהם תמיד יהיה קשה יותר לתפוס מונית, ממש כמו בארץ, או בשעות הפקקים שאז הנהגים לא מוכנים לנסוע למקומות פקוקים. כאשר אתם נכנסים למונית מיד תגידו לנהג לאן לנסוע. אל תשאלו אותו מה המחיר ואל תזכירו את המונה, הנהג על דעת עצמו כבר יפעיל מונה (שמתחיל מ-35 באט). שימו לב – לפעמים הנהגים מתחילים את המונה מהמקום שהנוסע האחרון סיים ורק בסוף הנסיעה אתם תשימו לב שהמחיר הוא פי 2, אם התחלתם בנסיעה והנהג לא הפעיל מונה תגידו לו METER.

אזהרה חשובה

גם בנוגע למוניות וגם בנוגע לטוקטוק: מחפשים מונית/טוקטוק? מעולה.

בדיוק נהג מונית/טוקטוק קולט את זה ומציע לכם לעלות לרכב שלו?

תסרבו בנימוס ותיגשו לנהג שלא ציפה לכם. למה? הנהגים שעומדים בצד ומחכים הם חאפרים שמחכים לתפוס פראיירים, עדיף שאתם תבחרו על איזה נהג לסמוך.

אוטובוסים

במידה ואתם ממש רוצים לחוות את העיר ואת המקומיים אתם מוזמנים לנסות את האוטובוסים שיש לבנגקוק להציע. המחיר של האוטובוסים הוא משמעותית הרבה יותר זול ממוניות, מה גם שהנסיעה באוטובוסים היא לגמרי נעימה + האוטובוס ממוזג.

יורדים לאיים או עולים צפונה, אתם תבחרו:

אחרי כמה ימים מנוחה בבנגקוק החלטתם להתקדם ליעד הבא שלכם. יש 2 דרכים עיקריות לנוע בתוך תאילנד בין הערים השונות:

טיסות פנים – במידה והזמן שלכם קצר, ואתם מוכנים להשקיע קצת יותר כסף, קחו טיסת פנים. טיסות הפנים של תאילנד הן מאוד פופלריות ונפוצות בקרב התיירים במיוחד ומאחר שהן קצרות ויחסית דיי זולות – עד כ-3 שעות בין האיים לצ'אנג מאי. מגוון הטיסות הוא רחב – תוכלו לטוס מבנגקוק לצ'אנג מאי ומצ'אנג לפוקט או לקוסמוי, או אפילו לקראבי.

המלצות חמות

  1. לצ'אנג מאי או פוקט ניתן למצוא חברות "לואו קוסט" עם מחירים ממש זולים במיוחד אם תזמינו שבוע או יותר לפני המועד המבוקש.
  2. לקוסמוי יש רק חברה אחת שטסה – "בנגקוק אירליין". מדובר בחברה מאוד טובה אך מאחר ויש להם מונופול על שדה התעופה של קוסמוי המחירים שלהם ממש יקרים כ150-180 דולר לכל צד. להלן לינק לאתר החברה.

    האלטרנטיבה היא לטוס לסורטאני ומשם לקחת מעבורת לקוסמוי או קופנגן. יש חברות תעופה שמוכרות FLIGHT AND FERRY ביחד (טיסה+ מעבורת) כמו NOK AIR. זה קצת יותר מסורבל אבל זול משמעותית. אחרת החברות המוכרות והזולות לסורטאני היא lion air. להלן לינק לאתר שלהם
  1. כאשר אתם מזמינים כרטיס טיסה ורואים שהוא זול יותר משאר החברות, כדאי לבדוק – האם הטיסה ישירה, באיזו שעה הטיסה וכמה ק"ג מותר לכם לקחת במזוודה. לרוב הטיסות הללו הן זולות מאחר והן מאפשרות רק 10 ק"ג במזוודה, כאשר על כל ק"ג עודף תידרשו לשלם 4000 באט או יותר, מה שהופך את המחיר ללא כדאי.

רכבת – אם החלטתם לוותר על טיסה ולא בא לכם לעלות עכשיו לאוטובוס תנו לנו להמליץ לכם על נסיעה ברכבת. תיירים רבים, ובעיקר תרמילאים נוטים להשתמש ברכבת ובמיוחד במחלקה השנייה שמכילה סליפרים (קרונות שינה) בתוכה בעיקר בגלל שהיא יחסית נקייה, נוחה ונגישה. לרכבת יש חמישה קווים ליעדים העיקריים בתאילנד ובהחלט זו נסיעה יותר בטוחה מאשר באוטובוס. החיסרון ברכבת שהיא לוקחת לעיתים יותר זמן מאשר נסיעה באוטובוס, ובטח יותר זמן מאשר טיסת פנים.

היכנסו עכשיו לאתר הרכבת של תאילנד 

 

אוטובוסים בינעירוניים – מדובר באוטובוסים ממוזגים עם אפשרות להזיז את הכסא אחורה, עם תאי שירותים, לעתים בנסיעות ארוכות עשויים להגיש לכם ארוחה, ואולי אפילו תזכו לנסוע באוטובוס של שתי קומות. מדובר בתחליף די זול לטיסות פנים. הנסיעה באוטובוסים הללו בהחלט נעימה וסבירה פלוס, אך קחו בחשבון שמדובר בשעות על גבי שעות של נסיעה ולא תמיד תוכלו לדעת מי יושב לצידכם.

בתוך האיים ובין האיים:

אופנועים – הגעתם לאיים, גן עדן אקזוטי. החיוך לא יורד לכם מהפנים. אתם רק רוצים לקרוע את האי מקצה לקצה. אבל אז אתם מגלים שכל נסיעה במונית בתוך האי היא מאוד יקרה. שימו לב, כמעט כל תייר שוכר אופנוע או יותר נכון קטנוע באיים. האמת? כל אחד יכול לשכור קטנוע בתאילנד. חברות ההשכרה לא דורשות לראות רישיון נהיגה על אופנוע, ניתן לשכור אופנוע כמעט בכל אי שתגיעו אליו, כולל צפון תאילנד.

 

כמה דגשים חשובים

א. במידה ואין לכם רישיון על אופנוע בארץ וחלילה קורה לכם משהו, אתם לא מכוסים מבחינת הביטוח הרפואי.

ב. בבואכם לשכור את האופנוע תדאגו לצלם אותו לחלוטין ולראות שאין עליו שום נזק. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שברגע שתחזירו את האופנוע, המקומיים יחפשו האם קרה משהו לאופנוע בזמן שהיה אצלכם. התמונות רק יוכיחו שלא קרה לו שום דבר. כל נזק או שריטה עולים כסף.

אם החזרתם את האופנוע וחברת ההשכרה טוענת ששרטתם או פגעתם באופנוע ואין לכם דרך להוכיח שלא, אל תתווכחו. נסו לבקש מהם לעזור לכם ולגמור את הסיפור בתשלום כספי. לא מומלץ להגיד להם שתלכו למשטרה כי הם לא יוכלו לעזור לכם, תגיעו להבנה על הסכום, תשלמו ובפעם הבאה תחשבו פעמיים האם כדאי לשכור אופנוע…

ג. ברוב חברות השכרת האופנועים יציעו לכם ביטוח המכסה את הרכיבה על האופנוע – תעשו אותו! גם אם זה עוד כמה באטים ליום.

ד. תזהרו! כל כך הרבה תאונות אופנוע של תיירים מתרחשות בתאילנד מדי יום, בין אם זה בלבול בנתיב הנסיעה (שמאל), ובין אם זה תוואי השטח (הכבישים הרעועים) או בין אם זה סופת מונסון שתפסה אתכם בדרך חזרה מהחוף בדיוק בירידה מסוכנת. קחו אחריות.

 

 Taxi boat – באי קופנגן תוכל למצוא הרבה סירות על קו החוף שיציעו לכם לנסוע בין החוף המרכזי של הישראלים (האדרין) לבין קווי חוף קסומים אחרים באמצעות הסירה (כמו להאאד יואן) או לאיים קטנטנים בסביבה. חוויה באמת עוצמתית.

 

מעבורות בין האיים – בין פוקט לקופיפי, בין קוסמוי לקופנגן

ישנם איים קטנים שאין בהם שדות תעופה כמו למשל קופנגן או קופיפי. אלו איים שאסור לכם לפספס ולכן חשוב שתדעו כיצד מגיעים אליהם.

מחיפוש קצר בגוגל תוכלו למצוא שישנן מספר חברות שמפעילות מעבורות בין קוסמוי לקופנגן או מפוקט לקופיפי וההפך, לכל חברה יש נמל משלה והיא מגיעה לנקודות שונות בקופנגן.

תמיד חשוב לבדוק עם המקומיים לאן אתם צריכים להגיע באי כדי לקחת את המעבורת הנכונה, לרוב התשלום עבור המעבורת גם יכלול איסוף מהמלון בו אתם שוהים בקוסמוי או בפוקט. את הכרטיסים למעבורת ניתן להזמין ברוב המקרים מהמלון בו אתם שוהים.

 

במידה ואתם רוצים להגיע מקוסמוי לחוף האדרין בקופנגן, היכנסו לצפות בזמני המעבורת כאן

אז הנה תפרתם לעצמכם טיול אקזוטי בתאילנד עם כל אמצעי התחבורה שיש לתאילנד להציע, ויש לה הרבה. הכי חשוב זה תמיד להיזהר ולהישמר, כי בכל זאת לא מדובר בישראל אלא בתרבות נהיגה אחרת.

 

בין לבין הנסיעות, בין טוקטוק לסקיי טריין, בין ה-taxi boat לאופנוע, אתם כמובן מוזמנים בכל עת לעצור ולבוא לבקר בבית חב"ד וכמובן בערבי שבת ובחגים בפרט. מידי ערב שבת אנחנו עורכים בכל אחד מבתי חב"ד בתאילנד סעודת שבת למאות המטיילים; האווירה, השירים, האוכל והאיחוד של כל הישראלים בשולחן אחד, הופכים את סעודת השבת לחוויה בלתי נשכחת וממש כדאי לכם להגיע – לחצו כאן להרשמה.

כמו כן, במהלך השבוע תוכלו למצוא בכל אחד מבתי חב"ד מסעדות מצוינות עם תפריט ישראלי עשיר שמזכיר את הבית בכל ביס – למידע נוסף ותפריטים לחצו כאן.

 

והכי חשוב, שיהיה לכם טיול מהנה ובטיחותי!

בין אם כל המשפחה נוסעת יחדיו לתאילנד, בין אם אתם מטיילים אחרי צבא או בין אם אתם נוסעים לחופשה רומנטית רק אתם ובת/בן הזוג, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה ותלמדו מהן דרכי התחבורה הפופלריות בתאילנד, המחיר שלהן ובאופן כללי ממה מומלץ להיזהר. והכי חשוב, אל תשכחו שבתאילנד נוהגים בצד שמאל.

נוחתים בבנגקוק:

ברוכים הבאים לתאילנד!

נחתתם בשדה התעופה הגדול ביותר בבנגקוק Suvarnabhumi. החלטתם לקחת לעצמכם מספר ימי הסתגלות בעיר הגדולה. אספתם את המזוודות, החתמתם את הדרכון ויאללה החוצה. סביר להניח שלא שכרתם מכונית ואתם לוקחים מונית למלון שסגרתם מראש.

אז איך עושים את זה?

לאחר שאספתם את המזוודות והחתמתם את הדרכונים, הגעתם לקומת הנחיתות Arrivales. מקומה זו אתם יורדים במדרגות הנעות או במעלית לקומה התחתונה ושם מחכות לכם תחנות של מוניות מורשות TAXI METER.

עליכם לעמוד בתור בשביל להוציא פתקית שעליה יהיה כתוב את מספר העמדה בה תחכה לכם המונית שלכם. מולכם תראו שורה של מוניות עם מספרים מעליהם וכך תדעו לזהות את המונית שלכם בעמדה הממוספרת. שמרו את הפתקית שקיבלתם! היא מכילה את כל הפרטים של הנהג והמונית כך שאם שכחתם משהו או שהייתה בעיה כלשהי בדרך תוכלו לפנות לחברת המוניות בשדה עם הפרטים הללו.

 

מחיר

המונה מתחיל מ-35 באט ונסיעה לעיר עשויה להגיע ל-300 באט. בנוסף, עליכם להוסיף 50 באט דמי נמל התעופה. שימו לב! אם אתם רוצים לנסוע בכביש המהיר (מומלץ בשעות אחה"צ העמוסות) התשלום עבור אגרת הכביש המהיר כ-25 באט לראשון וכ-50 באט לשני, מוטלת עליכם! עליכם לשלם את הסכום הזה.

 

טיפים חשובים

  1. במידה ואתם לבדכם, חפשו עוד כמה אנשים שיצטרפו אליכם לנסיעה מה שיוזיל את העלות הכוללת באופן משמעותי.
  2. חפשו וואן – במידה ויש לכם זמן וכוח חפשו מוניות גדולות שמפזרות נוסעים ברחבי בנגקוק, דבר שמוזיל בהרבה את מחיר הנסיעה.

 

היזהרו

  1. אם החלטתם לעלות לקומה הרביעית ולקחת מונית שבדיוק הורידה נוסעים בקומת ההמראות, אתם אמנם יכולים להתמקח על המחיר וגם לא לשלם את ה-50 באט מס נמל, אבל זו אופציה ממש לא מומלצת. הסיבה לכך היא שהמחיר ההתחלתי של נהגי המוניות הללו הוא גבוה מאוד וגם לאחר שתתמקחו אתם תשלמו הרבה יותר מאשר במוניות המאושרות.
  2. הקפידו לעלות רק על מוניות מסומנות גם אם זה יעלה לכם 100 באט יותר. אתם בטח לא רוצים ליפול לידיהם של נוכלים/רמאים/נהגי מוניות שיורידו אתכם הרחק מהמלון שלכם, או אפילו שודדים. המוניות יהיו מסומנות ב-Texi Meter.

הקליקו כאן לקבלת הנחיה מאתר שדה התעופה בבנגקוק

 

 

רכבת לבנגקוק

עוד אופציה להגיע משדה התעופה למרכז העיר היא הרכבת, אופציה זו היא הכי מהירה והכי משתלמת. מדובר במחיר של כ-50 באט לאדם. הרכבת אמנם מגיעה עד לאזור של מרכזי הקניות במרכז בנגקוק ועד למלונות שנמצאים באותו האזור, אך היא לא מגיעה לכל מקום. לכן, אם תרצו להגיע לאזור הקוואסן, למשל, תוכלו לנסוע עם הרכבת עד תחנת PAYATAI ומשם לקחת מונית לקוואסן, מדובר בנסיעה של כ- 15-20 דקות.

לבדיקת זמני הרכבת

אוטובוס לבנגקוק

במידה והחלטתם לא להתפנק ויותר להרגיש את בנגקוק עצמה ישנו אוטובוס מאוד נוח וסימפטי שיוצא משדה התעופה ישירות לרחוב הקוואסן. האוטובוס (קו S1) יוצא כל 30 דקות מקומה 1, סמוך לשער 8. העלות לאדם היא 60 באט, ומדובר בנסיעה של כשעה.

בתוך בנגקוק:

פרקתם את המזוודות במלון ועכשיו בא לכם לצאת לכבוש את העיר הגדולה. קחו בחשבון שבנגקוק נחשבת לאחת הערים הסואנות והצפופות בעולם. ולכן זו גם אחת הסיבות שהתחבורה הציבורית, הטוקטוקים והאופנועים כל כך פופולריים.

סקיי טריין – זוהי הרכבת העילית המפורסמת בבנגקוק שתיקח אתכם בין מרכז קניות אחד לאתר תיירותי אחר. הרכבת ממוזגת, נקייה, ומשרתת מיליוני נוסעים (תיירים ומקומיים כאחד) מדי יום. הרכבת בנויה כ-10 מ' מעל רחובות העיר במטרה לסייע בבעיית הצפיפות בבנגקוק. לרכבת ישנם 2 קווים שנפגשים במרכז הקניות SIAM.

יש כמה יתרונות בנסיעה ברכבת זו –

א. זמן – הרכבת עוצרת בכל תחנה ל-20 שניות בלבד (!) כך שאם תלונו באזור שאליו הרכבת מגיעה תוכלו להגיע בתוך 10 דקות לכל מרכזי הקניות הגדולים בבנגקוק.

ב. נוף – יש כאלו שיגידו שנסיעה בסקיי טריין זו אטרקציה בפני עצמה מאחר וניתן להשקיף על כל בנגקוק בזמן הנסיעה.

ג. נוחות – בואו נודה באמת. רובנו מגיעים לבנגקוק בשביל הקניות. אנחנו מפנטזים על מרכזי הקניות שחברים שלנו סיפרו לנו עליהם. והרכבת? תיקח אתכם בדיוק למרכזים הללו.

לצפייה במסלול הרכבת

טוקטוק – אם טרם שמעתם והכרתם את כלי התחבורה הזה, מדובר בתלת אופן ממונע עם נהג,
המיועד ל- 2-3 אנשים, מעין רכב פתוח כפי שניתן לראות כאן בתמונה. נסיעה בטוקטוק היא חוויה של ממש רק כאשר מזג האוויר מאפשר זאת. הטוקטוק תמיד יהיה יקר יותר ממונית כי אין לו מונה לכן ההמלצה היא להשתמש בשירותי הטוקטוק רק בנסיעות קצרות מאוד או כדי לחוות את החוויה פעם אחת ולהצטלם.  אמנם הטוקטוק הוא רכב קטנטן ויכולות התמרון שלו בשעות העומס הן גדולות יותר והוא יכול לעקוף פקקים רבים אך עדיין זה לא שווה את המחיר היקר והסיכונים.

אזהרות בטיחות וביטחון

  1. מאחר וכל נושא הטוקטוקים אינו מוסדר בבנגקוק, ומאחר ואין חגורת בטיחות בטוקטוק, ומאחר והטוקטוק הוא פתוח לחלוטין – אתם יותר חשופים לתאונות דרכים, הנהגים הללו נוהגים בצורה פחות בטוחה מנהגי מוניות, מה גם שבמקרה של גשם תצפו להירטב לחלוטין.
  2. בנוסף יש תופעה מסוכנת נפוצה לאחרונה, אופנוענים שנצמדים לתוקתוק וחוטפים תיקים מהנוסעים. הרבה מנהגי הטוקטוק התקינו רשתות להגנה על הנוסעים אך עדיין יש הרבה מאוד טוקטוקים ללא ממוגנים.

מוניות

כפי שכבר ציינו בכל פינה תוכלו לתפוס מונית, למעט ברגעים הגשומים שבהם תמיד יהיה קשה יותר לתפוס מונית, ממש כמו בארץ, או בשעות הפקקים שאז הנהגים לא מוכנים לנסוע למקומות פקוקים. כאשר אתם נכנסים למונית מיד תגידו לנהג לאן לנסוע. אל תשאלו אותו מה המחיר ואל תזכירו את המונה, הנהג על דעת עצמו כבר יפעיל מונה (שמתחיל מ-35 באט). שימו לב – לפעמים הנהגים מתחילים את המונה מהמקום שהנוסע האחרון סיים ורק בסוף הנסיעה אתם תשימו לב שהמחיר הוא פי 2, אם התחלתם בנסיעה והנהג לא הפעיל מונה תגידו לו METER.

אזהרה חשובה

גם בנוגע למוניות וגם בנוגע לטוקטוק: מחפשים מונית/טוקטוק? מעולה.

בדיוק נהג מונית/טוקטוק קולט את זה ומציע לכם לעלות לרכב שלו?

תסרבו בנימוס ותיגשו לנהג שלא ציפה לכם. למה? הנהגים שעומדים בצד ומחכים הם חאפרים שמחכים לתפוס פראיירים, עדיף שאתם תבחרו על איזה נהג לסמוך.

אוטובוסים

במידה ואתם ממש רוצים לחוות את העיר ואת המקומיים אתם מוזמנים לנסות את האוטובוסים שיש לבנגקוק להציע. המחיר של האוטובוסים הוא משמעותית הרבה יותר זול ממוניות, מה גם שהנסיעה באוטובוסים היא לגמרי נעימה + האוטובוס ממוזג.

יורדים לאיים או עולים צפונה, אתם תבחרו:

אחרי כמה ימים מנוחה בבנגקוק החלטתם להתקדם ליעד הבא שלכם. יש 2 דרכים עיקריות לנוע בתוך תאילנד בין הערים השונות:

טיסות פנים – במידה והזמן שלכם קצר, ואתם מוכנים להשקיע קצת יותר כסף, קחו טיסת פנים. טיסות הפנים של תאילנד הן מאוד פופלריות ונפוצות בקרב התיירים במיוחד ומאחר שהן קצרות ויחסית דיי זולות – עד כ-3 שעות בין האיים לצ'אנג מאי. מגוון הטיסות הוא רחב – תוכלו לטוס מבנגקוק לצ'אנג מאי ומצ'אנג לפוקט או לקוסמוי, או אפילו לקראבי.

המלצות חמות

  1. לצ'אנג מאי או פוקט ניתן למצוא חברות "לואו קוסט" עם מחירים ממש זולים במיוחד אם תזמינו שבוע או יותר לפני המועד המבוקש.
  2. לקוסמוי יש רק חברה אחת שטסה – "בנגקוק אירליין". מדובר בחברה מאוד טובה אך מאחר ויש להם מונופול על שדה התעופה של קוסמוי המחירים שלהם ממש יקרים כ150-180 דולר לכל צד. להלן לינק לאתר החברה.

    האלטרנטיבה היא לטוס לסורטאני ומשם לקחת מעבורת לקוסמוי או קופנגן. יש חברות תעופה שמוכרות FLIGHT AND FERRY ביחד (טיסה+ מעבורת) כמו NOK AIR. זה קצת יותר מסורבל אבל זול משמעותית. אחרת החברות המוכרות והזולות לסורטאני היא lion air. להלן לינק לאתר שלהם
  1. כאשר אתם מזמינים כרטיס טיסה ורואים שהוא זול יותר משאר החברות, כדאי לבדוק – האם הטיסה ישירה, באיזו שעה הטיסה וכמה ק"ג מותר לכם לקחת במזוודה. לרוב הטיסות הללו הן זולות מאחר והן מאפשרות רק 10 ק"ג במזוודה, כאשר על כל ק"ג עודף תידרשו לשלם 4000 באט או יותר, מה שהופך את המחיר ללא כדאי.

רכבת – אם החלטתם לוותר על טיסה ולא בא לכם לעלות עכשיו לאוטובוס תנו לנו להמליץ לכם על נסיעה ברכבת. תיירים רבים, ובעיקר תרמילאים נוטים להשתמש ברכבת ובמיוחד במחלקה השנייה שמכילה סליפרים (קרונות שינה) בתוכה בעיקר בגלל שהיא יחסית נקייה, נוחה ונגישה. לרכבת יש חמישה קווים ליעדים העיקריים בתאילנד ובהחלט זו נסיעה יותר בטוחה מאשר באוטובוס. החיסרון ברכבת שהיא לוקחת לעיתים יותר זמן מאשר נסיעה באוטובוס, ובטח יותר זמן מאשר טיסת פנים.

היכנסו עכשיו לאתר הרכבת של תאילנד 

 

אוטובוסים בינעירוניים – מדובר באוטובוסים ממוזגים עם אפשרות להזיז את הכסא אחורה, עם תאי שירותים, לעתים בנסיעות ארוכות עשויים להגיש לכם ארוחה, ואולי אפילו תזכו לנסוע באוטובוס של שתי קומות. מדובר בתחליף די זול לטיסות פנים. הנסיעה באוטובוסים הללו בהחלט נעימה וסבירה פלוס, אך קחו בחשבון שמדובר בשעות על גבי שעות של נסיעה ולא תמיד תוכלו לדעת מי יושב לצידכם.

בתוך האיים ובין האיים:

אופנועים – הגעתם לאיים, גן עדן אקזוטי. החיוך לא יורד לכם מהפנים. אתם רק רוצים לקרוע את האי מקצה לקצה. אבל אז אתם מגלים שכל נסיעה במונית בתוך האי היא מאוד יקרה. שימו לב, כמעט כל תייר שוכר אופנוע או יותר נכון קטנוע באיים. האמת? כל אחד יכול לשכור קטנוע בתאילנד. חברות ההשכרה לא דורשות לראות רישיון נהיגה על אופנוע, ניתן לשכור אופנוע כמעט בכל אי שתגיעו אליו, כולל צפון תאילנד.

 

כמה דגשים חשובים

א. במידה ואין לכם רישיון על אופנוע בארץ וחלילה קורה לכם משהו, אתם לא מכוסים מבחינת הביטוח הרפואי.

ב. בבואכם לשכור את האופנוע תדאגו לצלם אותו לחלוטין ולראות שאין עליו שום נזק. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שברגע שתחזירו את האופנוע, המקומיים יחפשו האם קרה משהו לאופנוע בזמן שהיה אצלכם. התמונות רק יוכיחו שלא קרה לו שום דבר. כל נזק או שריטה עולים כסף.

אם החזרתם את האופנוע וחברת ההשכרה טוענת ששרטתם או פגעתם באופנוע ואין לכם דרך להוכיח שלא, אל תתווכחו. נסו לבקש מהם לעזור לכם ולגמור את הסיפור בתשלום כספי. לא מומלץ להגיד להם שתלכו למשטרה כי הם לא יוכלו לעזור לכם, תגיעו להבנה על הסכום, תשלמו ובפעם הבאה תחשבו פעמיים האם כדאי לשכור אופנוע…

ג. ברוב חברות השכרת האופנועים יציעו לכם ביטוח המכסה את הרכיבה על האופנוע – תעשו אותו! גם אם זה עוד כמה באטים ליום.

ד. תזהרו! כל כך הרבה תאונות אופנוע של תיירים מתרחשות בתאילנד מדי יום, בין אם זה בלבול בנתיב הנסיעה (שמאל), ובין אם זה תוואי השטח (הכבישים הרעועים) או בין אם זה סופת מונסון שתפסה אתכם בדרך חזרה מהחוף בדיוק בירידה מסוכנת. קחו אחריות.

 

 Taxi boat – באי קופנגן תוכל למצוא הרבה סירות על קו החוף שיציעו לכם לנסוע בין החוף המרכזי של הישראלים (האדרין) לבין קווי חוף קסומים אחרים באמצעות הסירה (כמו להאאד יואן) או לאיים קטנטנים בסביבה. חוויה באמת עוצמתית.

 

מעבורות בין האיים – בין פוקט לקופיפי, בין קוסמוי לקופנגן

ישנם איים קטנים שאין בהם שדות תעופה כמו למשל קופנגן או קופיפי. אלו איים שאסור לכם לפספס ולכן חשוב שתדעו כיצד מגיעים אליהם.

מחיפוש קצר בגוגל תוכלו למצוא שישנן מספר חברות שמפעילות מעבורות בין קוסמוי לקופנגן או מפוקט לקופיפי וההפך, לכל חברה יש נמל משלה והיא מגיעה לנקודות שונות בקופנגן.

תמיד חשוב לבדוק עם המקומיים לאן אתם צריכים להגיע באי כדי לקחת את המעבורת הנכונה, לרוב התשלום עבור המעבורת גם יכלול איסוף מהמלון בו אתם שוהים בקוסמוי או בפוקט. את הכרטיסים למעבורת ניתן להזמין ברוב המקרים מהמלון בו אתם שוהים.

 

במידה ואתם רוצים להגיע מקוסמוי לחוף האדרין בקופנגן, היכנסו לצפות בזמני המעבורת כאן

אז הנה תפרתם לעצמכם טיול אקזוטי בתאילנד עם כל אמצעי התחבורה שיש לתאילנד להציע, ויש לה הרבה. הכי חשוב זה תמיד להיזהר ולהישמר, כי בכל זאת לא מדובר בישראל אלא בתרבות נהיגה אחרת.

 

בין לבין הנסיעות, בין טוקטוק לסקיי טריין, בין ה-taxi boat לאופנוע, אתם כמובן מוזמנים בכל עת לעצור ולבוא לבקר בבית חב"ד וכמובן בערבי שבת ובחגים בפרט. מידי ערב שבת אנחנו עורכים בכל אחד מבתי חב"ד בתאילנד סעודת שבת למאות המטיילים; האווירה, השירים, האוכל והאיחוד של כל הישראלים בשולחן אחד, הופכים את סעודת השבת לחוויה בלתי נשכחת וממש כדאי לכם להגיע – לחצו כאן להרשמה.

כמו כן, במהלך השבוע תוכלו למצוא בכל אחד מבתי חב"ד מסעדות מצוינות עם תפריט ישראלי עשיר שמזכיר את הבית בכל ביס – למידע נוסף ותפריטים לחצו כאן.

 

והכי חשוב, שיהיה לכם טיול מהנה ובטיחותי!

טיפים ומאמרים שעשויים לענין אתכם

פורים בפוקט

טקסט קצר עבור הרב טקסט קצר עבור הרבטקסט קצר עבור הרבטקסט קצר עבור הרבטקסט קצר עבור הרבטקסט קצר עבור הרבטקסט קצר עבור הרב יום שני

מספר טלפון מקומי

טלפון מקומי בחנויות רבות ניתן לרכוש Sim Card מקומי של חברות שונות, על מנת להשתמש בו בטלפון האישי שלכם שהבאתם מהארץ (יש לדאוג שהטלפון יהיה